home Meny close
menu Meny

Helle Eggen

Varekode: 75
Eggen er en allsidig norsk tur- og jaktkniv i høy kvalitet
kr kr 699,00

Status: Tilgjengelig på lager info

NB!: FRAKT KUN KR 49,- info

Usikker på netthandel? Ring oss på tlf. 45075583 så hjelper vi deg gjerne.

mail done Bra pris!
favorite Legg i ønskeliste sentiment_satisfied_alt 100% Fornøyd

Tilleggsinformasjon

Produsent Helle
Varekode 75
Ståltype / Materiale Trippel Laminert Rustfritt Stål
Knivblad Detaljert Trippel laminert rustfritt stål med sateng finish
Knivblad Lengde 10.1 cm
Knivblad Tykkelse 3.1 mm
Skaft Materiale Masurbjörk
Skaft Farge Gyllent tre
Skaft Lengde 11 cm
Total Lengde 21.1 cm
Vekt 120 gr
Låsemekanisme Ingen / Fixed Blade
Slire / festeanordning Skinnslire (brun)
Gravering av kniv   Ønsker du lasergravering? Les mer......
Bestill lasergravering her...
 
Helle


Produktbeskrivelse

Detaljer

Eggen er en av Helles mest brukte all-round frilufts kniver. Det er en solid jaktkniv med et drop-point blad av trippel laminert rustfritt stål. Bjørkeskaftet er formet for å gi fingrene beskyttelse under bruk. Kniven kjennes solid i hånden og er behagelig for både mellomstore og store never.

Eggen leveres med en flott skinnslire.

Vedlikehold:

Helle kniver er designet for å holde skarpheten lenge og er ment å være en varig følgesvenn på dine turer. Likevel er det viktig å ta vare på kniven og sliren. Tørk av skaftet med en myk klut og sett det inn med voks iblant.

Læret i sliren må impregneres med jevne mellomrom med fett eller voks for å holde skinnet smidig. Tørk sliren i romtemperatur dersom den blir våt.

Bladet (stålet) tørkes av med en myk klut dersom det blir vått og settes inn med litt olje innimellom.

Skjerping: bruk våtsteinsbryne eller diamantbryne


Sharpening (ikke oversatt – hentet fra produsent side)

Use a diamond tool or a wet stone for sharpening. Place the knife bevel flat to the sharpening tool and work the entire blade. Work one side until you can feel a slight burr on the opposite side. Switch side and repeat the procedure until you feel the burr on the first side. You have now established an edge.

Remove the burr by stroking the blade gently over the sharpening surface on both sides, as if cutting very thin slices. Keep the bevel flat towards the sharpener and move from side to side until the burr is gone.

If the blade is very dull or damaged, use a fine-grained grindstone and plenty of water and sharpen until you have a raw edge. Use much cooling liquid and never sharpen on a dry stone. A hot-ground edge looses its heat treatment and ruins the blade.



Kundebilder

Skriv din vurdering av dette produktet

Skriv din egen omtale

Du vurderer: Helle Eggen

Hvordan vurderer du dette produktet? *

Karakter

Product Questions

Ingen spørsmål ennå

Upload images for this product

Eier du et slikt produkt? Gjør stas på det, og last opp dine beste bilder av det.
  Laster...