Helle GT er en god all-round frilufts kniv som er lett å bære med seg. Den har et allsidig drop-point blad av trippel laminert rustfritt stål. Bjørkeskaftet er formet for å gi fingrene beskyttelse under bruk. Kniven kjennes solid i hånden og er behagelig for både mellomstore og store never. Kniven har en lav vekt grunnet at den ikke har pommel, samt bolster er i aluminium.
GT leveres med en flott skinnslire.
Vedlikehold:
Helle kniver er designet for å holde skarpheten lenge og er ment å være en varig følgesvenn på dine turer. Likevel er det viktig å ta vare på kniven og sliren. Tørk av skaftet med en myk klut og sett det inn med voks iblant.
Læret i sliren må impregneres med jevne mellomrom med fett eller voks for å holde skinnet smidig. Tørk sliren i romtemperatur dersom den blir våt.
Bladet (stålet) tørkes av med en myk klut dersom det blir vått og settes inn med litt olje innimellom.
Skjerping: bruk våtsteinsbryne eller diamantbryne
Sharpening (ikke oversatt – hentet fra produsent side)
Use a diamond tool or a wet stone for sharpening. Place the knife bevel flat to the sharpening tool and work the entire blade. Work one side until you can feel a slight burr on the opposite side. Switch side and repeat the procedure until you feel the burr on the first side. You have now established an edge.
Remove the burr by stroking the blade gently over the sharpening surface on both sides, as if cutting very thin slices. Keep the bevel flat towards the sharpener and move from side to side until the burr is gone.
If the blade is very dull or damaged, use a fine-grained grindstone and plenty of water and sharpen until you have a raw edge. Use much cooling liquid and never sharpen on a dry stone. A hot-ground edge looses its heat treatment and ruins the blade.