COVID-19 informasjon fra Kniveksperten.no

home Meny close
menu Meny

Paracord

 

Paracord er et tauverk som har svært allsidige bruksområder og er uunnværlig universaltau for enhver frilufts entusiast. 

Paracord ble opprinnelig brukt av det amerikanske luftforsvaret som liner i fallskjermer (550 paracord), men er i dag et naturlig tilbehør for alle som driver med jakt, fiske eller friluftsliv.

Bruksområder er utallige – du kan lage beltesnor, hundebånd, surre skaft på kniv, bardunere av telt og presenninger, sikre utstyr til sekken/båten/bilen, lage snarer, liner, bunte ting etc.

Tauet består av en ytre nylonstrømpe og flere indre sterke kjernetråder. For å innfri militær standard må tråden ha 7+ kjernetråder inni nylonstrømpen. Endene er smeltet sammen for å hindre at det flusser opp og du kan lett smelte dem sammen selv derom du kutter repet. Militær paracord er nærmere 4 mm tykk, mens kommersielle er oppunder 3 mm.

Siden paracord produsert i nylonmaterialer er både fukt og råte bestandige tåler de all slags vær og kan brukes igjen og igjen. Paracord har meget gode knuteegenskaper og er rimelig.

Wilson Tactical paracord er 550 paracord med bruddstyrke på 250 kg, produsert med 100% nylontråd – den innfrir militær standard.

Parachute Tactical paracord er en 225 paracord som har bruddstyrke på 125 kg produsert med 100% nylontråd – denne passer til sivilt formål, og er en sterk, men tynnere paracord med meget allsidige bruksområder

Ditt bruksområde avgjør hvor sterk og tykk paracord du trenger – uansett er det en fordel at paracorden er i 100% nylonmateriale og er derfor både fult og råtebestandig.

Dess sterkere paracorden er jo dyrere er den – pris gjenspeiler kvalitet. For enkle bruksområder trenger du imidlertid ikke paracord som innfrir militær standard. Du kan lett flette lanyard til kniven, feste en telt duk, lage tørkesnor eller fiskesnor med en rimeligere paracord, men skal du bruke paracord for å sikre deg velger du gjerne en dyrere som har flere innertråder og derav er mer elastisk og har høy bruddstyrke.

NB: Du kan ta av den ytre strømpen og få tilgang til finere tråd inni paracorden ved behov, denne kan benyttes som fiskesnøre og sytråd i nødsituasjoner.

Paracord-armbånd er en smart måte å bære med seg flere meter med sammenvevd paracord til enhver tid- vi har slike på lager. Du kan enkelt finne YouTube videoer som viser hvordan de ulike typene laget. Noen er designet med sagtråd inni (se video nedenfor), andre kun med paracord. Du finner også mange nyttige instruksjonsvideoer som viser hvordan du igjen fletter disse dersom du har «brukt» ditt eller bare vil lage et selv.Se hele vårt utvalg Rep, Tau og Paracord her

  

  Laster...