COVID-19 informasjon fra Kniveksperten.no

home Meny close
menu Meny

Helle

Helle

A/S Helle Fabrikker ble etablert tidlig på 1930-tallet. De arbeidsledige brødrene Steinar og Sigmund Helle begynte å lage gårdsredskaper og annet utstyr i gamle smia på farsgården. I 1932 begynte de å lage små tollekniver som raskt ble populære lokalt. Dermed ble grunnlaget lagt for en viktig virksomhet i et typisk vestlig norsk landlig område.

Ettersom produksjonen økte begynte de å selge sine produkter stadig flere steder. Den første store salgs reisen var med sykkel til Oslo hvor kniver ble solgt til 40 øre stykke. Kun slirekniver ble produsert for de første 15 årene, men i 1948 var produksjon av bordkniver i gang - tett fulgt av gafler og skjeer.

De neste 25 årene ble bestikk hovedproduktet, men siden midten av 1970-tallet har sports kniver og smidde kniver for sølvbestikk stått for mesteparten av produksjonen.

A/S Helle Fabrikker er en typisk hjørnestensbedrift i distrikts-Norge. Landsbyen Holmedal har bare 500 innbyggere, mens sysselsettingen av virksomheten dekker en befolkning på 2000. Til tross for de mange utfordringene dette utgjør, oppveies disse av fordelene med en stabil, dyktig og positiv arbeidsstokk som innehar kvaliteter som er vanskelig å finne i større samfunn.

Før som i dag, utføres mye av produksjonen manuelt. Filosofien er fortsatt den samme: Kvalitets håndverk er best bevart av dyktige håndverkere. Håndverkere med lang erfaring og kunnskap legger fortsatt sin stolthet i å gjøre hver Helle kniv unik.

I dag er Helle kniver solgt over hele verden, og kundene får den samme kvaliteten enten de er profesjonelle jegere, speidere eller frilufts entusiaster. En kniv som er designet for å møte kravene til friluftsliv, og som vil vare i generasjoner.

Klikk her for å se alle våre modeller fra Helle.

Fant 26 produkter
per side
desc
Fant 26 produkter
per side
desc
  Laster...